Siteinfo ger dig full översikt

Fullt integrerad nivåövervakning som effektiviserar transporter, kapar ledtider och eliminerar svinn

Fullt integrerad nivåövervakning med Siteinfo

SiteInfo är en molnbaserad nivåövervakningstjänst som underlättar och effektiviserar din logistik. Med smart nivåövervakning får du total kontroll och sparar både tid och pengar. Du läser av nivåerna i dina tankar från datorn eller mobilen. Med full kontroll över nivåerna eliminerar du tomma tankar, dyra akutleveranser och potentiella straffavgifter.

Dessutom optimerar du effektiviteten vid nivå- och transportplaneringen samt minimera hälso- och skaderisken för din personal. Sist men inte minst, bidrar du till en bättre miljö och en hållbar framtid eftersom dina transporter blir kortare (färre) vilket reducerar dina transportkostnader och därmed dina CO2-utsläpp.

Integrera ett befintligt system till Siteinfo

Genom åren har vi hjälpt flertalet kunder med egna lokala system att koppla upp sig mot SiteInfo. Via våra nyutvecklade web-API:er och genom import och export av data kan vi hjälpa dig att få full överblick över din anläggning. Genom att återanvända befintliga system, förpacka och presentera data enhetligt i SiteInfo har du full tillgång till alla dina mätvärden på ett ställe.

Vi kan också erbjuda kundanpassad import och export av data. Hör av dig till oss om du vill veta mer.

Vilka funktioner erbjuder Siteinfo?

Avläsning

Efter inloggning presenteras samtliga anläggningar som anslutits till tjänsten. Du får en snabb överblick över alla dina leveransplatser och tillhörande information. Hur och vad som visas går att justera efter egna önskemål som till exempel efter anläggningsnamn, ort eller produkt. När antalet anslutna anläggningar växer kan du lätt sortera ut information genom att kombinera kolumnval och filtrering.

Önskas e-postmeddelande då nivån börjar bli låg konfigureras detta enkelt för varje cistern.

Historiken sparas timme för timme och presenteras både som tabell och graf.

Läs av nivåerna överallt

Med SiteInfoApp kan du läsa av taknivåerna var du än är. Appen är framtagen för dig som slutanvändare och knyter ihop funktionerna. Den kostar inget extra utan är en service vi bjuder på för att ge dig en smartare vardag.

SiteInfoApp, liksom browser-versionen av SiteInfo, är möjlig att företagsanpassa med ditt företags logo. Hör gärna av dig så berättar vi mer om möjligheterna.

Graf och prognos

I grafen får du en historisk översikt av förbrukningen i cisternen där du själv väljer vilken tidsperiod du vill se. Historiken sparas i upp till tre år.

I grafen kan du se de larm- och varningsnivåer som är inställda för cisternen samt skyddsvolym och dödvolym.

Insamlade nivådata ger detaljerad statistik om anläggningen. Du kan bland annat se hur mycket produkt som har förbrukats i genomsnitt per dag och de leveranser som skett inom vald tidsperiod. Baserat på historiken kan du i grafverktyget aktivera och arbeta med förbrukningsprognos.

Rapporter

I SiteInfo finns standardrapporter som till exempel lagerrapport och volymhistorik. Rapporterna visas på skärm men går också att exportera till Excel.

Genom kolumnval och filtrering i listläge kan du enkelt ta fram egna rapportunderlag som sedan exempelvis exporteras till Excel.

Siteinfo ger dig full översikt

Som användare med administratörsrättigheter har du tillgång till flera administrativa funktioner. Bland annat får du en översikt över de användare som har inloggningar kopplade till företaget. Du kan se vilka behörigheter användaren har och du kan skapa nya användare. Du har behörighet att redigera anläggningar, användare, kontaktpersoner och produkter.

SiteInfo ger dig också möjlighet att se ditt urval av cisterner överskådligt med larm- eller varningsnivåer i ett kartverktyg.

Abonnemang

Abonnemanget baseras på sändningsintervall av mätdata. Import av mätdata från andra system via SiteInfos API:er offereras beroende på lösning.

Minuter

Dataöverföringsintervall flera gånger per timme (SiteMonitor).

Timmar

Dataöverföringsintervall flera gånger per dygn (batteridriven utrustning).

Dagar

Dataöverföringsintervall dagligen eller mer sällan (batteridriven utrustning).

Manuell

Manuell inmatning och sändning av mätdata oberoende av sändningsintervall (SiteBasic).

Så fungerar det

1. Analys

Vi träffas och går igenom din nuvarande lösning och vilka förutsättningar som råder.

2. Installation/Integration

Tillsammans med vår utvecklingsavdelning kommer vi överens om en handlingsplan utifrån just era behov.

3. Driftsättning

Vi utbildar dig och ser till att du kommer igång med SiteInfo direkt. Behöver du hjälp så finns vår våra utvecklare och vår kunniga support aldrig mer än ett telefonsamtal bort.

Lite mer detaljerat

I analysfasen träffas vi och går igenom dina behov och vilka förutsättningar som råder.

Finns mätutrustning redan på plats går den i de allra flesta fall att behålla. Då behöver endast komplettering med SiteMonitor ske för att möjliggöra uppkoppling till SiteInfo.

Om integration med annat system är aktuellt tittar vi på vilka förutsättningar som råder.

Behovsanalys görs och lämplig lösning tas fram.

Efter analysen skickar vi dig en offert.

När vi kommit överens sker installation av hårdvara på din anläggning eller så påbörjas integrationsarbetet.

Finns mätsystem redan på plats behöver endast SiteMonitor installeras. Installationen utförs av MCD’s egen installatör eller av någon av våra utbildade samarbetspartners.

Cisterner och tankar kopplas till SiteMonitor som kommunicerar med SiteInfo och du kan nu enkelt läsa av dina nivåer på www.siteinfo.se.

Testinstallation är möjlig efter överenskommelse.

Vid systemintegration får du som kund en kontaktperson på vår utvecklingsavdelning och tillsammans kommer ni överens om en handlingsplan för implementering.

Nu kör vi! Genom inbyggda hjälpfunktioner och kom-igång-utbildning via webb och telefon eller på plats hos MCD säkerställer vi att du kan börja arbeta i SiteInfo direkt efter installation eller integration.

Vill du ha fördjupad utbildning? För dig som önskar skräddarsyr vi utbildning efter dina behov.

Du är välkommen till våra lokaler i Nyköping eller så kommer vi till er och genomför utbildningen. Du väljer vilket som passar dig bäst.

Vill du att vi kontaktar dig?