Processindustri & Kemikalier

Det är enkelt att ha säker och full kontroll med nivåövervakning, utan manuell tillsyn. Effektivare, säkrare och kostnadseffektivt.

Har du koll på kemikalierna?

Oavsett om dina eller dina kunders kemikalier är fasta, som gas eller i vätskeform får du full kontroll med rätt nivåövervakning. För processindustrin är kemikalier viktiga ingredienser och du måste veta när de måste fyllas på. Allt för att undvika driftstopp. Ett bra nivåövervakningssystem hjälper dig med detta, så att du alltid vet hur mycket det finns i cisterner och behållare. Det gör det också mycket enklare att till exempel ge medarbetare en säkrare arbetsplats.

Att dessutom kunna följa nivåförändringar ger dig snabba insikter om det behövs leveranser eller om det i värsta fall finns till exempel tankläckage. Här finns en annan fördel, när du via din datahistorik kan planera tillsammans med kunden om vad som är lämpligt när det gäller transporter för till exempel påfyllning. 

 

Att kunna jobba proaktivt

Som leverantör till processindustrier är det viktigt att kunna erbjuda serviceavtal. Med en väl fungerande nivåövervakning kan du det. Och samtidigt se till att dina kunder slipper driftstopp eller liknande, när det blivit tomt i en behållare med nödvändiga kemikalier.

Du kan med installerade nivåövervakningssensorer hos dina kunder alltid arbeta effektivt, med full översikt av kundernas behov. Du kan få den optimala leveransen respektive tömningen, samt att du som ansvarig genom automatiserade rapporter och prognosverktyg kan minimera mängden av de manuella uträkningar ni gör idag. För förutom att alltid direkt känna till hur mycket kunden har av sina kemikalier, kan du göra proaktiva analyser av förbrukning, framtida behov och eventuella läckage. Och det alltid på ett för kunden säkert och tryggt sätt.

Du har därmed ökat ditt anseende som trygg leverantör och därmed fått en extra konkurrensfördel gentemot andra leverantörer.

Fördelarna med smart nivåövervakning

  • Full kontroll på nivåerna
  • Inga driftstopp hos dina kunder
  • Enkelt att planera logistik/leveranser
  • Minskat CO2-avtryck med optimerade kontroller
  • Säkrare arbetsplats
  • Enkelt att få rapporter och analyser om förbrukning och framtida behov.
  • Kundnöjdhet och konkurrenskraft

Vill du att vi kontaktar dig?

Du har total kontroll med SiteInfo

Med smart nivåövervakning får du total kontroll och sparar både tid och pengar. Du läser av nivåerna i dina tankar från datorn eller mobilen. Med full kontroll över nivåerna eliminerar du tomma tankar, dyra akutleveranser och potentiella straffavgifter.

Dessutom optimerar du effektiviteten vid nivå- och transportplaneringen samt minimera hälso- och skaderisken för din personal. Sist men inte minst, bidrar du till en bättre miljö och en hållbar framtid eftersom dina transporter blir kortare (färre) vilket reducerar dina transportkostnader och därmed dina CO2-utsläpp.

– Snabb översikt över alla anläggningar och alla tankar

– Fullt anpassningsbara informationsvyer – från stort till minsta detalj

– Mät nivåerna var tionde minut eller när du vill

– Optimera dina transporter med upp till en tredjedel

– Aldrig mer tomt i tankarna

– Reducering av felaktiga avläsningar och kostsamma returer med upp till 90%